Zwembroek, zwemshort, zwemboxer? Wat is het nou?

roze palmboom zwembroek met roze palmboompjes

Vroeger was er helemaal geen badkleding. Gewoon skinny dippen, hoe lekker is dat! Er zijn alleen maar weinig plekken op de wereld waar je dat ongestoord (en ongestraft) mag doen. In het openbaar wordt van iedereen wel verwacht bepaalde lichaamsdelen te bedekken.

Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel mogelijkheden om billen en kruis tijdens het zwemmen goed te bedekken. Afhankelijk van je eigen voorkeur, lichaamsbouw en de bestemming waar je heen gaat, kiezen mannen voor een zwemshort, zwembroek, zwemboxer, jammer, zwemslip, etc. Waar de meeste Nederlanders het over een zwembroek hebben, wordt er in het buitenland wel degelijk verschil gemaakt en is sommige kleding in het water van zwembaden niet toegestaan. Maar wat is nu de juiste benaming?

Vintage Pub

Zwemshort: Een short is een korte broek met wijde pijpen. De lengte van de wijde pijpen kan variëren. Speciaal om te zwemmen is er dus de zwemshort. Hij is gemaakt van materiaal dat snel droogt en niet doorschijnt als het nat wordt. Met het materiaal en de serieuze designs zijn de zwemshorts tegenwoordig zo trendy en praktisch dat mannen de zwemshort in de zomer ook gewoon als modieuze korte broek dragen met of zonder shirt, ook als ze niet in het water zijn. Zwemshorts zijn tegenwoordig grotendeels voorzien van een binnenbroekje waardoor het dragen van een onderbroek niet meer nodig is.

Zwemboxer

De zwembroek (die strakke dus) is er in verschillende varianten, afhankelijk van de lengte van de pijpen. Zwemslips zijn de hele korte, met uitgesneden heupen. Zwemboxers zijn iets langer. Deze zijn omsloten tot net onder de bilplooi. De jammer heeft nog langere pijpen, tot net boven de knie.

Bij Zwemeiland.nl verkopen we zwemshorts en zwembroeken. We focussen op praktische, trendy zwemkleding van goede kwaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *