Nieuwjaarsduik met Zwemeiland.nl

Nieuwjaarsduik met Zwemeiland.nl

Fris het nieuwe jaar beginnen, hoe lekker is dat! De traditie begon in Canada in 1920. In Zandvoort aan Zee volgden de Nederlanders in 1960 met het eerste Nieuwjaarsduik event. In Zandvoort worden dit jaar 6000 enthousiastelingen verwacht die het oude jaar afspoelen en het nieuwe jaar verwelkomen.

En jij? Ben je nieuwsgierig of wil je zelf dit jaar een frisse start willen maken dan hebben we hier wat mogelijkheden en tips op een rij gezet.

Waar kun je heen?

Je kunt overal een duik maken, maar zorg dat je niet alleen gaat. Unox heeft de Nieuwjaarsduiken de laatste jaren echt een boost gegeven.

In Scheveningen is het evenement het grootste gegroeid. Dit jaar kunnen maximaal 10.000 mensen hier een frisse duik nemen. Unox kleedt dit evenement aan met een muts en goodybag. Klik hier voor meer details.

In Zandvoort aan zee, waar het allemaal begon hebben ze dit jaar de 60ste editie. Dit maakt het extra feestelijk. Om 14.00 uur vertrekken bij de watertoren Beachclub 5 ongeveer 600 mensen het water in. Klik hier als je daarbij wilt zijn!

 

Alle Unox locaties vind je hier

 

Wil je iets meer warmte? De meeste Nederlanders met een Unox muts zijn te vinden op Bundi Beach, Sydney….dan ben je dubbel ‘ Down Under’.

Zwemeiland.nl is gevestigd in Rosmalen. Deze toplocatie mag dus niet ontbreken in deze lijst. Vanaf 12.00 uur kun je je inschrijven om en om exact 13.00 uur kun je je duik nemen! Voor de exacte locatie klik hier.

En hoe ga je? Natuurlijk met een zwembroek van Zwemeiland.nl…..maar je kunt je zo gek aankleden als je wilt. Op sommige locaties wordt de leukste outfit beloont met een prijs.

Het is leuk en fris, maar bereid je wel goed voor op de kou:

  • Je voeten zijn als eerste koud. Deze raken niet alleen als eerste het water, maar staan ook in het koude zand. Al voordat je het water in bent is de kans groot dat je gevoel hier ernstig verstoord is. Op plekken met schelpen of kans op glas zijn waterschoentjes een goed idee.
  • Je hoofd, oren en neus zijn de volgende gevoelige punten. De Unox muts helpt je daarbij, maar mocht je geen fan van worsten zijn, regel dan iets anders.
  • Een grote strandlaken of de O’Neill Hoody is handig om je om te kleden. Wil je niet dat iedereen je witte billen en borsten kan zien is dit de manier om je goed om te kleden.
  • Kleed je na de duik niet direct heel dik aan, de kou moet wel uit je lichaam kunnen. Kleed je laagje voor laagje warm aan.
  • Een lekkere toast met champagne, warme choco of snert maakt je duik helemaal compleet! Gebruik hiervoor een duurzame Beach Glass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *