Valentijnsdag; Even heel bewust samen zijn

valentijnsdag man en vrouw kussen

Op een dag als Valentijnsdag is het vooral eens leuk om de romantische en speelse kant van een relatie te benutten. Van top tot teen van elkaar genieten, kan namelijk prima samen in een pool of op het strand. Bij Zwemeiland.nl hebben we meerdere tips om eens goed de tijd voor elkaar te nemen. 

 • Een dagje vol ontspanning en wellness in een sauna.
  • Therme Busloo. Hier zijn zoveel verschillende keuzes aan baden en sauna’s dat er voor ieder stel wel een romantisch passende plek te vinden is. De tuinen zijn prachtig en de service graad is erg hoog. Ze zijn niet voor niets al 2x door Zoover verkozen tot “Beste wellnessresort in Nederland”.
  • Elisyum in Bleiswijk; Samen in één dag ontspannen de wereld rond! Zo lekker en fijn, en geen speciale tarieven met Valentijn. Het resort bevindt zich in een mooi natuurgebied en is zo ingericht dat er voor iedere saunabezoeker genoeg te doen is. Zo zijn er 28 sauna’s die verschillen in temperatuur en thema. (Een luistersauna, duinsauna, kruidensauna en een lavendelsauna). Daarnaast zijn er voldoende binnen- en buitenbaden. En zeer mooie tuinen.
  • Deverana Den Bosch; Laat je onderdompelen in de wereld van verre reizen en de wereld van duizend-en-één (hele romantische en ontspannen) nacht. De baden en pools in de tuinen zijn heerlijk. Het lijkt er ook altijd rustig.
  • Spasereen in Maarsen; Luxe, kwaliteit en weidse uitzichten. Een ideale plek om je echt onder te laten dompelen in luxe en ontspanning.
  • Spasense in Geldrop; Een Brabantse heerlijkheid. Hier kun je gemoedelijk ontspannen met een uitstekende keuken. Doe maar gewoon relaxed…..in de mooiste Kelosauna van Nederland.

Er zijn bij deze sauna’s speciale badkledingdagen, maar meestal heb je genoeg aan een handdoek en een paar goede slippers. Vele sauna’s voorzien in heerlijke zachte badjassen en handdoeken (met handdoekwissels) en de meeste hebben passende, ontspannen mogelijkheden om te overnachten.

 • Samen in een hot tub  buiten onder de sterren

Een hot tub wordt steeds vaker aangeschaft. Het is minder uitgebreid en lang genieten dan in een een welness resort. Maar dit is vaak intiemer en persoonlijker. Het is natuurlijk super romantisch er zelf eentje te bouwen. Van beton of nog authentieker van hout. Wie niet aan de slag wil met hout, metalen platen, een schoorsteen, olie en schroeven kan gaan voor een opblaasbare hot tub.

Huren van een hot tub kan ook. Wie weet hebben ze er nog een vrij voor jou en jouw Valentijn?

Een hot tub kun je met Valentijnsdag extra speciaal maken met Etherische oliën, kaarsjes en drijvende wijnglazen. Een lekker groot strandlaken voor twee, na afloop mag natuurlijk niet ontbreken.

 • Samen met een bootje op de Nederlandse wateren
  • Het meest romantische in Nederland is natuurlijk Giethoorn. Mooie watersteegjes, kanaaltjes en eilandjes. De houten bruggetjes maken het plaatje helemaal compleet. Je kunt het samen ontdekken op een sup, sloepje, een punter, kano of fluisterboot (e elektrische aangestuurd).
  • De Alde Feanen is het mooie natuur gebied midden in Friesland. Bij varen in Friesland denk je al snel aan de Sneekweken. Maar voor echt rustige plekjes samen op wat minder open wateren is dit zeker het ontdekken waard.
  • Friesland, Heeg ; In heel Friesland is het natuurlijk een feest van tochten maken en aanleggen in een leuke plaats. Heeg is daarin opvallend omdat het ook de minder ervaren schipper ruimte geeft. Daarnaast is er een ruime keus uit diverse sloepjes zodat je snel je juiste bootje vindt.
  • In het Brabantse Biesbosch is het echt ook heel mooi varen. Er zijn speciale stilte gebieden, maar ook delen waar je niet op de fluisterstand hoeft. Drimmelen is een mooie plek om je tocht te beginnen.
  • Iets minder intiem maar zeker gegarandeerd veel levendigheid en gezelligheid is een sloepje huren in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam.

Zorg dat je een goede picknickmand meeneemt en een warme deken of windjack. Ook een schuimzitje kan soms prettig zijn.

 • Wandelen over de Nederlandse stranden
  • Schiermonnikoog is zo rustig en heeft zulke schone brede stranden. Heerlijk samen uitwaaien ver weg van alles en iedereen. Het duurt even voor je er bent, maar dan heb je echt tijd met zijn tweeën.
  • Cadzand heeft de heerlijke Zeeuwse lucht en zaligheden. Met mosselen, zeekraal, oesters, kreeft….in deze regio zitten veel restaurants met Michelin sterren. Dus een lange wandeling kan in Valentijnstijl worden afgesloten met een zeer goed diner.
  • Bergen aan Zee, zeer gastvrij en heerlijk rustig. Het is kleinschalig waardoor je elkaar niet kan verliezen en je je er snel thuis voelt.
  • Domburg is natuurlijk ook een fijne plek met brede stranden en een mooi Duingebied. Heerlijk om samen doorheen te struinen en goed te picknicken.

Naar het strand ga je natuurlijk niet zonder een fles wijn, een goed kleed en wat tappashapjes. Tenzij je in een leuke strandtent, bij een openhaard kan opwarmen.

Is dit allemaal een beetje to much…een mooie zwembroek voor je Valentijn kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *