Zomer, nazomer… Als het maar zwembroekenweer is!

De laatste vakantieweek hebben we hier in zuid Nederland weer heel wat regen gezien. Nu we massaal fris en iets bruin getint aan het werk zijn gaat de zon weer schijnen. Is de nazomer nu begonnen?

Volgens de sterrenkunde wordt het begin van de zomer bepaald door de stand van de aarde ten opzichte van de zon. Op het moment als de zon recht boven de Kreeftskeerkring staat (althans in Nederland, het noordelijk halfrond). Dit jaar gebeurde dat op 21 juni om 15.54 uur. Op 23 september om 7.50 uur eindigt onze zomer en begint de herfst. Op dat moment staat de zon boven de evenaar.

Maar de stand van de zon bepaald niet altijd dat het mooi weer is. De mensen die het weer observeren tellen 1 juni als begin van de zomer. Dit is een vaste dag met een vast tijdstip. Dit is gemakkelijker voor de statistieken én klopt vrij aardig met het temperatuur gevoel. Vaak worden de eerste zwembroeken begin juni al buiten uitgetest!

Deze week start volgens sommige mensen de nazomer. Officieel is dat de periode van eind september tot begin november. Waarin periodes zijn waarin het aanvoelt als de zomer. Het buiten zwemwater is dan vaak ook nog lekker op temperatuur.

Maar of we nu gewoon nog een lekkere zomer hebben, of een nazomer. Genieten van zon en water blijven we doen.

Eigenlijk bepaald niet de aarde ten opzichte van de zon of het zomer is. Maar nu we gemakkelijk overal heen vliegen in allerlei vakantieweken bepaald jouw positie ten opzichte van de zon wanneer het (jouw) zomer is.

Bij Zwemeiland.nl wachten we daarom ook niet op 20 juni 21.44 uur, maar voorzien we grote en kleine mannen het hele jaar van zwembroeken en zwemshorts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *