Klaar voor de zomer?

Zwemmersbody

Een zwemmersbody! OMG….

De zomer komt eraan, we gaan weer naar het water. Om mij heen zie ik allerlei tips en aanbiedingen over voeding, dieet en sport. Alles om je lichaam klaar te ‘pompen’ voor de zomer.

Maar hoe ga ik dat voor elkaar krijgen? Ik hou van de zomer en ben graag in het water. Toen ik 25 jaar geleden op een tropisch eiland in de Filipijnen een keer wilde duiken was ik trots dat ik extra veel ijzer om mijn lichaam kreeg. De Filipinos waren onder de indruk hoe moeilijk het was om zo’n wit lichaam diep onder water te krijgen. Jaren later begreep ik pas dat mijn vetpercentage gewoon erg hoog is. Hoe meer vet, hoe beter je drijfvermogen. En dat drijfvermogen is de laatste jaren nou niet bepaald afgenomen.

Drijfvermogen creëer ik ook bij mijn twee kleinste kinderen. Als zij het water in gaan, doe ik ze netjes kurkjes om hun middel en 2 zwemvleugeltjes om hun bovenarmpjes……Dat lijkt ergens op….Mijn buik en kipfiletjes onder mijn armen zitten er gewoon…… Geniaal lichaam heb ik eigenlijk!

Als het voor het zwemmen beter is om rond middel en bovenarmen meer drijfvermogen te hebben, kunnen de Kim Kardashians en andere mooie dames dan daar geen vet in spuiten? Dat maakt het voor mij ook gemakkelijker om erop te lijken. Spontaan krijg ik zin in trainingsschema’s, activiteitenprogramma’s en wil ik voedingsadviezen lezen, volgen en zelfs kopen. Investeren in een persoonlijke coach klinkt ineens gezellig en een zeer waardevolle investering.

Wat een dilemma, hoe ga ik mijn lichaam het beste voorbereiden op de zomer? Sportschool, voor een strakke buik (bijna strak dan…) in mijn zomerjurkjes en bikini op de kant of trainen op een terras zodat mijn natuurlijke zwembandjes eens goed worden opgepompt……?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *